Fillers

Wat zijn Fillers?

Fillers zijn zachte, gel-achtige producten, die onderhuids kunnen worden geïnjecteerd om de rimpels in de huid te verminderen en om het volume en de structuur in het gezicht te herstellen. Wij verliezen namelijk steun van onderhuidse weefsels naarmate we ouder worden.

Een van de meeste gebruikte stoffen is hyaluronzuur. Hyaluronzuurfillers integreren in de eigen weefsels en zijn als ze goed zijn ingebracht niet voelbaar. Ze worden gelijkmatig afgebroken, waardoor je niet van de een op de andere dag verschil merkt, maar ze langzaam weer verdwijnen. Het duurt tussen de 6 maanden tot enkele jaren voordat fillers zijn afgebroken.

Fillers kunnen helpen om:

  • Dunne lippen op te vullen
  • Vlakke of ongewenste contouren te herstellen
  • Plooien en rimpels in het gelaat te verzachten
  • Het aspect van diepe littekens te verbeteren
  • Schaduw onder de ogen te verminderen
  • Structuur aan te brengen 

Je kan vaak niet goed verklaren waarom je gezicht, voor je gevoel van de ene op de andere dag, veranderd is en je er ineens ouder uit bent gaan zien. Het is dan ook vaak niet een enkel gebied wat anders of opvallender is geworden. Als je je alleen maar focust op een enkele afwijking en denkt dit op te kunnen lossen door simpel een filler ergens in te laten spuiten, is het vaak niet de oplossing voor je probleem. Het kan zelfs gebeuren dat het probleem helemaal niet verbetert, maar juist verslechtert of dat het op gaat vallen dat je ‘iets hebt laten doen’. En laat dat nou net zijn wat je niet wilt. De uitdaging is om de oorzaak te zoeken en de verhoudingen te herstellen, waardoor je er weer frisser uitziet, maar wel jezelf blijft. Het is de kunst om het licht weer te laten weerkaatsen op de juiste plekken van het gezicht

Waar worden Fillers voor gebruikt?

Kliniek voor injectables

Injectables is zoveel meer dan een simpele fronsrimpel behandelen. Ik doe het met name om je gezicht te ontspannen en je blik te openen. Mijn streven is het teruggeven van jeugdigheid en het corrigeren van kleine onvolkomenheden. Het is fijn in de spiegel te kijken en om dan je jongere zelf te herkennen!

Met injectables kun je zoveel bereiken (cosmetisch maar ook medisch) zonder dat het overdadig of “zichtbaar” wordt. Samen bespreken we jouw wensen waarna er een advies op maat wordt gegeven.