Mondhoeken

Mondhoeken

Dit geeft een treurig of ontevreden uiterlijk. Je voelt je gedwongen vaker overdreven te glimlachen zodat men niet aan je vraagt “Is er iets …?” of “Ben je boos…?”
Het kan zelfs zover komen dat er kloofjes bij de mondhoeken ontstaan (cheilitis angularis of perleche). Daar kun je wat crème op smeren, maar dat haalt de oorzaak niet weg.

Oorzaken van hangende mondhoeken:

  • Genetisch
  • Verlies van steun door een kleiner wordend gebit. Als je kaak en tanden kleiner worden en de mond wat invalt, verlies je niet alleen zichtbaar roze van de lippen, maar versterkt dit ook het omlaag hangen van de mondhoeken. Dit komt doordat de zwaartekracht de weefsels naast de mond (de wangen) naar beneden is gaan trekken en samen met de sterker wordende spieren de mondhoeken verder omlaag trekt. Het is dus goed om te kijken of een bezoek aan de orthodontist ook kan helpen.
  • Verlies van steun van de onderliggende weke delen (vetkussentjes, onderhuids vet en dunnere mondspieren)
    Een combinatiebehandeling van fillers met botuline geeft vaak het mooiste resultaat. Het is belangrijk hiervoor een goed advies in te winnen om er natuurlijk uit te blijven zien.

Kliniek voor injectables

Injectables is zoveel meer dan een simpele fronsrimpel behandelen. Ik doe het met name om je gezicht te ontspannen en je blik te openen. Mijn streven is het teruggeven van jeugdigheid en het corrigeren van kleine onvolkomenheden. Het is fijn in de spiegel te kijken en om dan je jongere zelf te herkennen!

Met injectables kun je zoveel bereiken (cosmetisch maar ook medisch) zonder dat het overdadig of “zichtbaar” wordt. Samen bespreken we jouw wensen waarna er een advies op maat wordt gegeven.