Hyperhidrosis handen

Overmatige transpiratie handen

Overmatige transpiratie van de handen kan ervoor zorgen je handen steeds zo nat of klam aanvoelen dat je een ander liever geen hand wilt geven. Of dat je geen handschoenen aan of uit kunt trekken, omdat ze nooit helemaal droog zijn. Je kan je er ook voor generen, omdat het normaliter voorkomt in situaties waar een ander erg gespannen of zenuwachtig is, terwijl dat bij jou helemaal niet het geval is. Een behandeling van de handpalmen met botuline kan deze klachten voor meerdere maanden verhelpen. Dit doen we door de handpalmen van tevoren te verdoven met een pijnstillende crème.

Testimonial Hyperhidrosis behandeling

“Al 20 jaar liep ik rond met klachten van hyperhydrosis van mijn handpalmen (overmatig zweten). Erg vervelende klacht, waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt. Werken met een laptop en je hebt zweet op het toetenbord en handsteun, iemand spontaan een hand geven etc. is confronterend en vervelend. Het enige voordeel wat ik heb ondervonden tijdens Corona is dat handengeven geen issue meer was. Ik heb verschillende methodes geprobeerd. Smeren met allerlei soorten deodorant of creme die transpiratie tegen zou gaan. Iontoforese (een vochtig bad met lage stroom erop) noem het maar op. In 2021 kwam ik in contact met dr. Muller en kwamen we aan de praat over de mogelijkheden van behandeling met Botox. Hier moest ik wel even over nadenken, maar de nadelen die ik ondervond van de hyperhydrosis hielpen mij over de drempel. Ik had een afspraak gemaakt. Voor de behandeling eerst met de handen dik in de verdovingszalf voor een half uur. Vervolgens werd de Botox op vakkundige manier op verschillende plekken van mijn handen ingespoten. Elke vinger de drie kootjes en vervolgens slalommend over de handpalmen verdeeld. Ondanks de verdovende zalf niet echt een prettig gevoel, maar je moet er wat voor over hebben.

De hele behandeling zelf duurde hooguit een kwartier per hand. Ik kon gelijk weer naar huis. Eigenlijk de volgende dag al resultaat dat ik minder zweterige handen had. Na een paar dagen had ik zelfs al droge handen. Wat een verandering heeft dit teweeg gebracht. Ik kon mijn handen weer gewoon op een glazen tafel leggen zonder een natte afdruk achter te laten. De laptop en toetsenbord waren droog en vooral ik kon iemand weer een hand geven. Na 5-6 maanden beginnen de klachten helaas weer terug te komen. Hier was ik door dr. Muller ook op gewezen en ik overweeg nu toch om de behandeling weer te herhalen. Ik ben dr. Muller heel erkentelijk voor haar behandeling die ze vakkundig heeft verricht. Dr. Muller is empatisch, vriendelijk, vakkundig en heeft tijd voor je. Alle voors en tegens zijn besproken. Gelukkig heb ik geen last gehad van compensatoir zweten, waarover ik veel gelezen had. Indien er lezers zijn die met hetzelfde probleem rondlopen kan ik alleen maar positief advies geven om bij dr. Muller langs te gaan voor een gesprek en behandeling. Ik ga een nieuwe afspraak maken. “

—Derkjan

Kliniek voor injectables

Injectables is zoveel meer dan een simpele fronsrimpel behandelen. Ik doe het met name om je gezicht te ontspannen en je blik te openen. Mijn streven is het teruggeven van jeugdigheid en het corrigeren van kleine onvolkomenheden. Het is fijn in de spiegel te kijken en om dan je jongere zelf te herkennen!

Met injectables kun je zoveel bereiken (cosmetisch maar ook medisch) zonder dat het overdadig of “zichtbaar” wordt. Samen bespreken we jouw wensen waarna er een advies op maat wordt gegeven.